Naar inhoud

Cultuurprijs, cultuurlaureaat en cultuurjubilaris - oproep kandidaten 2022

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Podium

Lede volgt de culturele prestaties van haar inwoners en reikt tweejaarlijks de cultuurprijzen uit.

De ‘Prijs voor Cultuur’ beloont een vereniging die op artistiek of cultureel vlak een bijzondere prestatie heeft geleverd. De prijs bedraagt 500 euro en kan uitgereikt worden aan verenigingen die in de gemeente gevestigd zijn of een sterke culturele binding hebben met Lede.


Als ‘Cultuurlaureaat’ bekroont de gemeente een persoon die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het culturele leven. De 'Cultuurlaureaat' is een persoon die in de gemeente woont of die een sterke culturele binding heeft met de gemeente. Hij of zij ontvangt 2 abonnementen voor de cultuurprogrammatie van GC De Volkskring voor 2 seizoenen.


De ‘Prijs voor Cultuurjubilaris’ wordt uitgereikt aan een persoon die zich minstens 25 jaar belangeloos heeft ingezet als bestuurslid of vrijwillig medewerker van een vereniging, aangesloten bij de culturele raad. Hij of zij krijgt een kunstwerk aangeleverd door de kunstacademie.


Alle prijzen worden uitgereikt in de pare jaren. Elke persoon of vereniging uit Lede kan kandidaten voordragen. De voordracht van een kandidaat gebeurt schriftelijk, duidelijk gemotiveerd en met vermelding van naam en adres van de voordrager op een voordrachtformulier. Dit is beschikbaar bij de cultuurdienst en op de website van de gemeente Lede. De kandidaturen moeten ingediend worden bij de cultuurdienst, uiterlijk op 31 december.


Voor meer informatie kan u contact opnemen met de dienst cultuur: 053 60 68 60 of cultuur@lede.be.

Datum van het bericht: maandag 15 november 2021