Naar inhoud

Word lid van het beheersorgaan van bibliotheek en GC De Volkskring!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Je stem laten horen was nooit makkelijker dan vandaag. Ook over het gemeentelijk beleid kan je je mening ventileren via sociale netwerksites zoals Facebook en Twitter. Het feit dat steeds meer mensen hun mening ventileren is positief. Dat betekent dat het leven in de gemeente hen niet onberoerd laat. Maar als het daar blijft steken, is dat soms een gemiste kans.

Hoe kan je je stem dan laten horen in de lokale politiek? De meest voor de hand liggende manier is je kandidaat stellen voor de verkiezingen. Maar als dat niet lukt of als je dat niet wil, zijn er nog andere mogelijkheden om deel te nemen aan het maatschappelijk debat. Zo doet gemeente Lede al vele jaren een beroep op de deskundigheid van een aantal officiële adviesraden. Bijna allemaal worden ze de komende maanden opnieuw samengesteld. Stel jij je kandidaat?

 

Naast de adviesraden voor cultuur, jeugd, sport, kinderopvang, ontwikkelingssamenwerking, milieu en senioren, telt onze gemeente ook 2 beheersorganen. Een beheersorgaan wordt deels samengesteld uit gebruikers en geïnteresseerde burgers, deels uit politici. Voor GC De Volkskring en de bibliotheken is er één gezamenlijk beheersorgaan. Burgers die lid zijn van de bibliotheek en/of regelmatig een voorstelling bijwonen in GC De Volkskring, kunnen zich kandidaat stellen via cultuur@lede.be. De indiendatum voor de kandidaturen van dit beheersorgaan is maandag 21 januari 2019. Voor meer info over dit beheersorgaan kan je terecht bij de cultuurdienst en/of de bibliotheek.

Datum van het bericht: donderdag 27 december 2018